En underbar gräddkola med fin smak av citron, så in i bomben gott! Jag älskar verkligen hemkokt kola som blir sådär perfekt seg och god! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Citronkola, 30 st. 100 g smör 3 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 dl vit sirap Skal av 1 citron, endast det yttersta zestet Gör så här: 1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. 2. Tillsätt socker, vispgrädde och sirap. 3. Koka upp utan lock tills kolan når 124-125 grader, rör om då och då. Du kan även testa att göra ett kulprov. 4. Lägg ett bakplåtspapper i en form på ca 20×20 cm. Häll smeten i formen. Låt kolan stelna helt i rumstemperatur. 5. Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper eller snurra om du vill ha häftiga snurror! TIPS: Det går bra att använda ljus sirap också, jag använder vit sirap för att färgen blir mer gul än brun som den blir med ljus sirap. Jag älskar kola! Gillar du denna så måste du testa min hallonkola, receptet hittar du här: Hallonkola