Här är ett lite roligt godis som verkligen lyser upp gottebordet med de torkade granatäpplekärnorna! Hemgjord daim är enkelt och så gott! Hemmagjord Daim med mandel och granatäpplekärnor 30 st 3 dl ljus sirap 3 dl strösocker 3 dl vispgrädde 200 mörk choklad 1 dl hackad mandel 1 dl torkade granatäpplekärnor Gör så här: 1. Klä en plåt på ca 30x40cm med bakplåtspapper. 2. Blanda sirap, strösocker och vispgrädde i en stor tjockbottnad kastrull eller gryta. Koka upp och låt sjuda till 138-140 grader. Rör om då och då. Har du ingen termometer så kan du göra kulprov. Karamellen är klar när den är djupt bärnstensfärgad. 3. Häll upp smeten på plåten. Låt daimen svalna något i 10-15 minuter och skär sedan daimen i rutor innan den stelnat helt. Den går ihop lite igen, men då är den lättare att dela än när den stelnat helt. 4. Hacka den mörka chokladen och smält hälften över vattenbad. När chokladen smält helt ta av bunken från kastrullen och rör i resten av chokladen. Låt stå några minuter och rör sedan ihop. 5. Pensla daimrutorna med chokladen och strö över hackad mandel och granatäpplekärnor. Låt stelna i rumstemperatur. 6. Förvara i en burk på torrt ställe. Vill du ha fler tips på gott godis så hittar du alla min recept här: Fredriks Godis För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika