Det är lite svårt vad jag ska kalla dessa, hemgjorda masipanstänger doppade i choklad. Jag hade de stänger man köper från Anthon Berg i åtanke, jag tycker att de är så goda! Men jag ville att det skulle smaka mycket mandel så jag rostade mandlarna innan och de blev sååå goda! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Hemgjord Anthon Berg, 20 st 100 g sötmandel 100 g florsocker 1-2 msk äggvita 150 g mörk choklad 50 g vit choklad Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln i cirka 10 minuter, rör då och då. 2. Lägg mandeln i en mixer och mixa tills den börjar gå ihop. Tillsätt florsocker och äggvita och mixa tills den blir en fast mandelmassa. Ställ i kylen så att den stelnar. 4. Forma 20 stycken stänger och doppa i smält choklad. Låt stelna och dekorera sedan med vit choklad. Vill du ha mer tips på julgodis så har jag samlat massor av recept här: Julgodis