Min favoritchokladkaka är den som heter helnöt! Stora knapriga nötter med mycket choklad! Idag testade jag att göra en hemgjord variant med lite mörkare choklad och ordentligt rostade hasselnötter. Det blev gudomligt gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hemgjord chokladkaka helnöt 100 g hasselnötter 200 g mörk choklad, mjölk eller vit choklad Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta cirka 10 minuter till skalen spruckit och det börjar dofta sådär underbart gott! 2. Gnugga nötterna i en handduk för att få bort det mesta av skalen och lägg nötterna åt sidan och låt svalna helt. 3. Jag tempererade min choklad vilket är lite pyssligt. Du behöver absolut inte göra det men då kladdar den lite mer på fingrarna när man äter bara. Så här tempererar du olika choklader: Mörk choklad: Värm chokladen till 48-50 grader, kyl den till 27 grader för att sedan värma upp till 31 grader. Mjölkchoklad: Värm chokladen till 45 grader, kyl den till 26 grader för att sedan värma upp till 30 grader. Vit choklad: Värm chokladen till 40 grader, kyl den till 25 grader för att sedan värma upp till 28 grader. 4. Lägg bakplåtspapper i en lagom stor form cirka 20x10 cm. Jag har gjutbalkar från Pufz som jag la på en siliconmatta. 5. Blanda nötterna med chokladen och häll i formen. Låt stelna helt i rumstemperatur. Jag var supernoga när jag tempererade chokladen, men den blev ändå lite sådär flammig. Jag älskar choklad, men det är svårt tycker jag. Men men, det man övar på blir man ju bättre på också! Vill du ha fler tips på godis så hittar du massor av recept här: Fredriks godis