Här är en läcker variant på trillingnöten med kanderade hassselnötter! Det blir extra krisp och varför inte leka med lite olika chokladsorter! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Jag använde en form för trillingnöt, men det går att doppa nötterna och lägga ihop på ett bakplåtspapper också. Formen hittar du här: Trillingnöt Trillingnöt 2.0, ca 30 st 200 g hasselnötter 1,5 dl strösocker 0,5 dl vatten 200 g valfri choklad, vit, rosa eller mörk Gör så här: 1. Rosta hasselnötterna på 200 grader i ugnen i 10 minuter. Gnugganötterna i handduk för att få bort så mycket skal som möjligt. 2. Blanda socker och vatten i en kastrull och låt koka upp. 3. Tillsätt hasselnötterna i kastrullen och koka tills det börjar dofta knäckigt ur kastrullen och karamellen har en bärnstensfärgad nyans. 4. Sprid ut nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna helt. 5. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller mikrovågsugn. Lägg nötterna i formen och fyll på med smält choklad, alternativt doppa tre nötter i taget och lägg på ett bakplåtspapper och ringla över lite extra choklad. Vill du ha fler recept på hemgjort gott godis så hittar du massor av recept här: Godis