Brända mandlar i all ära, men jag älskar "brända hasselnötter" ännu mer! De här gör jag med kanel och kardemumma och det är på riktigt godare än godis! Jag kallar dem dock kanderade hasselnöter för när man säger brända så låter det ju som att det gått fel :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kanderade hasselnötter 200 g hasselnötter 1,5 dl strösocker 0,5 tsk mald kanel 0,5 tsk mald kardemumma 0,5 dl vatten Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna i en långpanna i 8-10 minuter. Lägg dem i en handduk och gnugga bort allt skal som lossnar. 2. Blanda socker, kanel, kardemumma och vatten i en kastrull och låt koka upp. 3. Tillsätt hasselnötter i kastrullen och koka tills det sockrar sig och all vätska kokat bort. Rör om hela tiden. 4. Ta kastrullen från värmen och häll upp hasselnötterna på ett bakplåtspapper. Separera dem försiktigt. Låt svalna. Vill du ha fler recept på julgodis så hittar du massor av inspiration här: Julgodis