Häromdagen testade jag att göra brända mandlar som är supergott, men jag gillar ju hasselnötter mer så jag testade att använde det också! Det blev helt galet gott! Kanderade hasselnötter med lite kanel, enkelt och GOTT julgodis! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kanderade hasselnötter 200 g hasselnötter 1,5 dl strösocker 0,5 tsk kanel 0,5 dl vatten Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna i en långpanna i 8-10 minuter. Lägg dem i en handduk och gnugga bort allt skal som lossnar. Blir det lite skal kvar är det helt ok. 2. Blanda socker, kanel och vatten i en kastrull och låt koka upp. 3. Tillsätt hasselnötter i kastrullen och koka tills det sockrar sig och all vätska kokat bort. Rör om hela tiden. 4. Ta kastrullen från värmen och häll upp hasselnötterna på ett bakplåtspapper. Separera dem försiktigt. Låt svalna. Vill du ha fler tips på julgodis så hittar du alla mina recept här: Fredriks julgodis