Jag älskar verkligen helt vanlig klassisk knäck! I år testade jag att rosta mandeln lite innan för att få ut lite mer smak av den, det blev verkligen supergott! Jag är inte så mycket för att skålla och skala mandel, det sitter ju mycket smak i skalet så jag gör denna med hela mandelnöten vilket också gör livet lite enklare :) Jag kokar knäcken till 124-125 grader. Då blir den hård när den är kall, seg när den är rumsvarm. Vill du ha hård knäck kan du koka upp den till 130-135 grader. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Knäck med rostad mandel, 50 st 1,5 dl sötmandel (Går bra att utesluta helt om man vill ha utan mandel) 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde 2 dl ljus sirap 2 msk smör Gör så här: 1. Rosta mandeln på en plåt i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter, låt svalna. Finhacka mandeln. 2. Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. 3. Låt smeten koka kraftigt tills temperaturen är ca 124-125 grader. Rör om då och då så att det inte bränns fast. Alternativt ta kulprov, smeten ska vara tjock och trögflytande. 4. Ta kastrullen från värmen och rör i smör och nästan all mandel, spar lite att strö ovanpå. 5. Fyll i knäckformar och strö över lite mandel. 6. Låt svalna helt, sedan är det bara at njuta! Vill du ha fler tips på julgodis så hittar du 30 till recept här: Julgodis