Recept på klassisk knäck, precis så som den ska vara! Den här blir verkligen så att den är precis så man kan bita igenom den utan att vara för hård eller för mjuk! Vill du ha mer tips på kola, lknäck och julgodis så hittar du alla mina recept här: Fredriks godis Recept på knäck för ca 50st. 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde 2 dl ljus sirap 2 msk smör 1 dl skållad och hackad mandel (går att utesluta) Gör så här: 1. Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. 2. Låt smeten koka kraftigt tills temperaturen är ca 125 grader. Rör om då och då så att det inte bränns fast. Alternativt ta kulprov, smeten ska vara tjock och trögflytande. 3. Ta kastrullen från värmen och rör i smör och mandel. 4. Fyll i formar, alternativt i långpanna klädd med bakplåtspapper, då kan man skära ut rutor :) 5. Låt svalna helt, sedan är det bara at njuta! Var försiktig när ni häller, använd en knäcktratt eller använd ett mindre kärl och häll lite i taget. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du testa en lite annorlunda knäck kan du testa den här lakritsknäcken, fantastiskt god! Receptet hittar du här: Lakritsknäck