Jag testade en lite annorlunda variant av den älskade knäcken! Jag gjorde knäck med en fin smak av lakrits. Det blev verkligen hur gott som helst! Jag använde lakritspulver från Kalabrien som är en lite mörkare och mustigare variant av lakritspulver, men det går såklart bra att använda vilket lakritspulver som helst. Lakritsknäck, ca 75 st 2 dl vispgrädde 2 dl ljus sirap 2 dl strösocker 2 tsk lakritspulver ev. skållad hackad mandel Gör så här: 1. Blanda grädde, sirap, socker och lakritspulver i en tjockbottnad kastrull. 2. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen cirka 123-125 grader. Vid 123 grader är knäcken lite seg, vid 125 grader är den riktigt knäckig. 3. Häll upp knäcken i formar och låt stelna i kylskåpet. Jag älskar glansen på den här knäcken, som små konstverk! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha mer tips på gott julgodis så hittar du massor av tips och idéer här: Fredriks godis