Idag testade jag att koka en lingonkola med en dust av kanel! Den blev såååå god!! På riktigt, den här kommer de som inte gillar lingon också att älska! Perfekt seg och sådär perfekt konsistens som en kola ska ha och smakar fruktigt gott! Jag använder vit sirap för att bevara färgen på de röda lingonen. Den blir mörkare annars, men det går såklart bra att använda ljus sirap också. Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott! Lingonkola , 30 st 2 dl lingon 50 g smör 3 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1,5 dl vit sirap 0,5 tsk kanel Gör så här: 1. Tina upp lingonen och mixa med en stavmixer. Klä en form på cirka 20x20 cm i diameter med bakplåtspapper. 2. Blanda lingon, smör, socker, grädde, vit sirap och kanel i en tjockbottnad kastrull. 3. Låt blandningen koka och rör om då och då. När temperaturen når 124-125 grader är den klar. Alternativt gör ett kulprov. 4. Fyll formen och låt kolan stelna innan du skär upp den. Vill du ha fler tips på julgodis hittar du ännu fler recept här: Julgodis