Det här är en kanadensisk julgodistradition som man kan köpa ute på marknader. En underbart god lönnsirapskola som man enbart gör på en ingrediens - Lönnsirap. De kallar det Maple taffy. Det som är viktigt när du gör denna är att det ska vara 100% äkta lönnsirap, det finns de som är mer socker med lönnsirapssmak och de fungerar inte. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Lönnsirapskola, ca 5 rejäla kolor En flaska äkta lönnsirap, 250 g Gör så här: 1. Lägg ren snö i en form och packa till den lite. Du kan även höra detta utomhus om du vill. Jag fyllde en form och hade redo i frysen. 2. Häll lönnsirap i en tjockbottnad kastrull, koka upp till mellan 115-118 grader. 3. Dra av från plattan och låt det sluta bubbla. 4. Häll strängar över snön, vänta 5 sekunder och snurra sedan upp på en glasspinne eller en sked. 5. Sen är det bara direkt in i munnen och njuta! Det här är något man gör och äter, så det är inte till för att spara. Man kan ha kvar den på snön så blir den som ett hårt godis man kan förvara i frysen också. Jag använde snö, och jag vet att det kommer bli kommentarer om den är ren etc. Den var så ren den bara kan vara, och om du inte vill använda snö så kan du mixa is och göra detta på istället. Vill du ha mer recept på godis så hittar du massor här: Julgodis