Det här är något jag har velat testa länge som jag sett många göra vid jul – Marknadsnougat. När jag var lite åkte vi ofta till Rättviks marknad och då köpte jag alltid en påse marknadsnougat och mumsade på, och denna smakade precis som den! Receptet hittade jag hos I köket med Anders, jag tillsatte bara lite vaniljsocker för att få en lite rundare smak. Vill du ha fler tips på gott julgodis så hittar du det här: Julgodis Marknadsnougat, 50 bitar 125 g smör 6 dl strösocker (540 g) 2 dl vatten 6,5 dl vetemjöl (390 g) 4 dl florsocker (240 g) 1 dl kakao (40 g) 2 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Klä en form på cirka 20x30 cm med bakplåtspapper. 2. Blanda smör, socker och vatten i en kastrull, smält allt och koka i ca 2 minuter. 3. Sikta ner mjöl, florsocker, kakao och vaniljsocker i en stor bunke. Häll i smörblandningen och rör om ordentligt och snabbt, det stelnar väldigt fort. 4. Fyll formen med smeten och bred ut jämnt. Låt svalna helt, gärna i kylskåp. 5. Skär upp i lagom stora bitar och förvara i kylen. Här kan du se en film när Anders gör den: [embed]https://youtu.be/OFq0oXtDoCg[/embed] För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika