Fluffiga marshmallows med smak av saffran! Det här receptet fick jag jobba lite med, första gången jag gjorde dem hade jag marshmallowfluff överallt, men sen fick jag till det! Marshmallows med saffran passar perfekt till gottebordet i jul! Vill du ha extra mycket saffranssmak så tar du två påsar istället för en. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Marshmallows med saffran, ca 40 stora bitar 5 dl strösocker 1 msk glykossirap 3 dl vatten 2,5 msk gelatinpulver 0,5-1 g saffran 2 äggvitor 0,5 dl maizenastärkelse 0,5 dl florsocker Gör så här: 1. Blanda socker, glykos och 2 dl av vattnet i en kastrull, koka upp och låt koka till 125 grader. 2. Blanda 1 dl vatten med gelatin och saffran och låt stå och svälla. 3. Blanda maizena med florsocker. Klä en form på cirka 20x30 med bakplåtspapper och pudra med blandningen. Vill du göra snurror lägger du bakplåtspapper på en bricka och pudrar med blandningen. 4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. 5. När sockerlagen nått 125 grader, ta av kastrullen från plattan och rör ner gelatinet tills det smält helt. 6. Häll sockerlagen i en tunn stråle över äggvitorna medan du vispar. Vispa 5-10 minuter tills du har en fluffig och fast marshmallowsmet. 7. Fyll formen med smeten, eller spritsa ut dem på brickan för rullar/flätor. 8. Låt stelna en timme, sedan kan du klippa eller skära rutor och rulla i maizenablandningen. För snurror, ta tre stänger som du spritsat och tvinna ihop dem. 9. Förvara i en lufttät burk. Det är inte så svårt att göra marshmallows och det är väldigt kul att bjuda på hemmagjorda! Vill du göra snurror och flätor, ha lite tålamod, helt enkelt var det inte, men jag tyckte de blev fina :) Vill du ha fler tips på gott godis så hittar du alla mina recept här: Fredriks godis