Mozartkulor är verkligen en av mina favoritgodisar! Det är många som bara gör det till jul och det är ju synd :) Idag gjorde jag den här superenkla mozartrulltårtan men satt lite färg på det hela! Nu använde jag rosa marsipan, men här kan du ju använda vilken färg som helst och ovanpå hade jag vit choklad, där kan du ju också ha vad du vill ha för sorts choklad. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Mozartrulltårta, cirka 30 bitar 400 g rosa marsipan 250 g nougat 100 g vit choklad 0,5 dl vispgrädde + valfri dekoration – strössel, nötter eller inget om man inte vill 🙂 Gör så här: 1. Kavla marsipanen till en rektangel på ca 30×30. Använde lite florsocker för att det inte ska fastna i bänkskivan. 2. Bred på nougaten. Är Nougaten för hård för att bre på så kan du ställa den i micron ett par sekunder. 3. Rulla ihop till en rulltårta och låt vila i kylen medan du förbereder chokladganachen. 4. Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills den gått ihop helt. Ställ ganachen i kylen och rör då och då tills den är bredbar och inte för rinnig. 5. Bred på chokladganachen och dekorera med valfri topping. Skär tunna skivor och NJUT! Jag vet att frågan kommer komma, och strösslet har jag köpt på nätet på en butik som heter Två små rum. Du hittar alla deras coola strössel här: Strössel Vill du ha fler recept på smarrigt godis så hittar du alla mina recept här: Fredriks godis