Jag fullkomligt älskar pepparkakskola och har gjort det många gånger, denna gång hade jag på lite flingsalt för att testa och det blev om möjligt ännu godare! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Pepparkakskola, ca 20 stora bitar 100 g smör 3 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 2 tsk pepparkakskrydda + flingsalt Gör så här: 1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. 2. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och koka utan lock tills smeten når 124-125 grader, rör om då och då. Du kan även testa att göra ett kulprov. Det tar cirka 10 minuter att få upp kolan till 125 grader. 3. Lägg ett bakplåtspapper i en form på ca 20×30 cm. Häll smeten i formen och strö över flingsalt. 4. Låt kolan stelna i rumstemperatur. Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper om du vill. Vill du ha ännu fler recept på julgodis så hittar du massor av recept här: Julgodis