Ljuvligt fluffiga marschmallows med polkagrissmak! Det här kommer verkligen imponera på gästerna och de är superroliga at göra! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Polkagrismarshmallows, 40 st 1 dl vatten 2,5 msk gelatinpulver 1 tsk pepparmintarom 5 dl strösocker 1 msk flytande glykos eller glykossirap 2 dl vatten 2 äggvitor Tillbehör: Röd pastafärg Florsocker Spritspåse Gör så här: 1. Blanda 1 dl vatten med gelatinpulver och pepparmintsarom och låt stå 5 minuter. 2. Blanda socker, glykos och 2 dl vatten i en kastrull, koka upp och låt koka till 127 grader. 3. När temperaturen börjar närma sig 127 börjar du vispa äggvitorna till ett hårt skum. Gärna i hushållsmaskin, för det ska vispas mycket nu! 4. Blanda ner gelatinet i sockerlagen när den nått 127 grader. Häll blandningen i en fin stråle över äggvitorna under konstant vispning. 5. Fortsätt vispa tills blandningen svalnat, cirka 10 minuter och marshmallowsmeten är spritsbar. 6. Ta ut en liten del av smeten och färga röd med pastafärg. Blanda den vita och röda marshmallowsmeten lite lätt och fyll en spritspåse. 7. Pudra lite florsocker på bakplåtspapper och spritsa ut marsmallowsmeten. 8. Låt stelna över natten. Är marshmallowen lite klibbig kan man pudra över mer florsocker. TIPS – Vill man inte spritsa går det bra att klä en form med bakplåtspapper och pudra med florsocker. Fyll formen med smeten och när den stelnat kan man skära rutor som man rullar i florsocker. Vill du ha fler tips på smarrigt julgodis så hittar du massor av recept här: Fredriks julgodis