Idag blev det ett test av härlig gräddkola med rabarber. Det blev inte riktigt som jag tänkt, men en riktigt god kola med rabarber blev det. Jag hade tänkt att rabarbern skulle koka sönder, men den höll ihop och blev liksom karamelliserad. Riktigt gott blev det iaf! Rabarberkola med vanilj, 30 st 2 dl finhackade rabarberstjälkar 50 g smör 3 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1,5 dl vit sirap 2 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Klä en form på cirka 20×20 cm i diameter med bakplåtspapper. 2. Blanda rabarber, smör, socker, grädde, och vit sirap i en tjockbottnad kastrull. 3. Låt blandningen koka och rör om då och då. När temperaturen når 124-125 grader är den klar. Alternativt gör ett kulprov. 4. Fyll formen och låt kolan stelna innan du skär upp den. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!