En riktigt julig kola med smak av saffran och clementin! Den här blir så himla god med djupet av saffranssmaken och fruktigheten av clementin. En kola man bara måste testa! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Saffran och clementinkola, 30 st. 100 g smör skal av 1 clementin (endast det yttersta) 3 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 dl vit sirap 0,5 g saffran Gör så här: 1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. 2. Riv i skalet av clementinen. Tillsätt socker, vispgrädde, sirap och saffran. 3. Koka upp utan lock tills smeten når 124-125 grader, rör om då och då. Du kan även testa att göra ett kulprov. 4. Lägg ett bakplåtspapper i en form på ca 20x20 cm. Häll smeten i pannan. Låt kolan stelna helt i rumstemperatur. Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper. TIPS: Det går bra att använda ljus sirap också, jag använder vit sirap för att färgen blir mer gul än brun som den blir med ljus sirap. Vill du ha fler tips på julgodis så hittar du massor av recept här: Julgodis