Jag har fått lite dille på kokosmums just nu :) Så fick jag en idé att göra dem med saffran och det blev så in i bomben gott! En julig variant av kokosmums helt enkelt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Saffransmums, 24 bitar 4,5 dl strösocker 0,5 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggvita 1,5 dl vatten, kallt 1 g saffran (2 pkt) 8 gelatinblad (eller 1,5 msk gelatinpulver) 1 dl kokhett vatten Topping: 4 dl riven kokos Gör så här: 1. Blanda strösocker, florsocker, vaniljsocker, äggvitan i en bunke. 2. Blanda saffran med det kalla vattnet och tillsätt i bunken. 3. Vispa samman på hög hastighet en minut. 4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur vattnet och smält dem med det kokheta vattnet. Alternativt smält gelatinpulvret i det heta vattnet. 5. Tillsätt gelatinet under vispning och fortsätt sedan vispa 10-15 minuter tills det är riktigt fluffigt. 6. Klä en form på ca 20×30 cm med bakplåtspapper. 7. Strö ett jämnt lager av kokos i botten av formen, ca hälften. 8. Bred ut fluffet jämnt i formen, och ha på resten av kokosen. 9. Ställ i kylen och låt stelna 2-3 timmar. 10. Skär upp i rutor och använd det överflödiga kokosen och doppa kanterna. Vill du ha fler recept med saffran så hittar du massor här: Baka med saffran