Tänk vilket ramaskri det blev när Trillingnöt försvann från vår älskade chokladask! Men det blev däremot en stor succé på alla bloggar att man kan göra den själv istället :) Idag gjorde jag ett gäng trillingnötter, jag rostade hasselnötterna rätt hårt innan, och det blev en helt ny smakupplevelse. Lite som Nutella, fast som pralin! När du ska göra praliner hemma så är tempereringen av chokladen väldigt viktig, det är den som gör att man kan ta i chokladen utan att den smälter. Jag är ingen expert på att temperera, men denna gången lyckades jag verkligen och jag blev så nöjd! Trillingnöt, ca 24 stycken 200 g mjölkchoklad av bra kvalitet 72 hasselnötter, ca 50 g Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader, lägg nötterna på en plåt och rosta i cirka 10 minuter. 2. Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort skalet. Låt nötterna svalna helt. 3. Hacka chokladen fint. Värm upp hälften av den över ett vattenbad till 45 grader. 4. Blanda ner resterande choklad och rör tills temperaturen är 25-26 grader. 5. Avsluta med att värma upp chokladen till 30 grader. 6. Alternativ 1: Doppa tre nötter i chokladen, fånga upp dem med en sked och låt överflödig choklad rinna av och lägg pralinerna på bakplåtspapper. Ringla över lite choklad för att skapa ett fint mönster. 7. Alternativ 2: Eller använd en form som jag gjorde, då fyller du lite choklad i botten, lägg tre nötter och fyll upp med choklad. Slå formen i bordet för att undvika luftbubblor. 8. Låt pralinerna stelna i kylen. Jag jobbar ganska lite med choklad, mest för att jag tycker det är så svårt, men när man lyckas så är det verkligen underbart kul! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på gott godis så hittar du alla mina recept här: Fredriks godis