Det lyxigaste jag vet till frukost på helgerna är att antingen baka scones eller att göra amerikanska pannkakor! Eller såklart om man gör båda, då blir det dubbellyx! Här blev det amerikanska pannkakor som jag serverade med min nygjorda syrensirap, så gott! Vill du ha en glutenfri variant av amerikanska pannkakor så hittar du det receptet här: Glutenfria amerikanska pannkakor Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Amerikanska pannkakor, 4 portioner 3,5 dl vetemjöl 2,5 dl mjölk 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 1 tsk vaniljsocker 2 msk smör 1 ägg + Smör till gräddning Gör så här: 1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, smält smöret. 2. Tillsätt mjölken i bunken och vispa till en slät smet. Avsluta med att vispa ner ägget och det smälta smöret. 3. Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna. 4. Servera pannkakorna med lönnsirap, syrensirap, sylt eller bär! Vill du testa att göra med syrensirap så hittar du receptet på det här: Syrensirap