Just nu har jag lite dille på bakad gröt, det är så gott till frukost! Jag äter nästan alltid gröt till frukost så det är roligt att variera den på olika sätt som t.ex. overnight oats eller som pannkakor eller bakad gröt! Gröten går lätt att göra glutenfri genom att använda glutenfria havregryn. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Ugnsbakad gröt, 1 portion 1 dl havregryn 1 dl mjölk (Här kan man använda mandelmjölk om man vill göra den laktosfri) 1 ägg 1 nypa salt Man kan blanda i t.ex vaniljpulver, kanel, kardemumma eller någon annan krydda man gillar för att få mer smak. Topping: 1/2 skivad persika Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda havregryn, mjölk, ägg och en nypa salt i en bunke. Fyll en lagom stor form och toppa med skivad persika. 3. Baka mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills gröten fått fin färg och känns fast. 4. Toppa med lite kanel och njut! Jag gjorde även denna med hallon och blåbär, det är ju så enkelt att variera den här frukosten!