Hemgjord blåbärssoppa slår köpt blåbärssoppa med hästlängder! Det här receptet på blåbärssoppa har jag gjort lättsötat och även inte så tjock, precis så här gillar jag den! Blåbärsoppan kan du dricka både varm och kall. Vill du ha lite tjockare blåbärssoppa kan du addera 1-2 msk maizenastärkelse till. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Blåbärssoppa, 4 portioner 5 dl vatten 250 g blåbär 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker Redning: 1 msk maizenastärkelse 0,5 dl vatten Gör så här: 1. Blanda vatten, blåbär, socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka upp och sjuda ett par minuter. 2. Blanda maizena med vatten och rör i med en jämn stråle under konstant vispning. Låt sjuda en minut. 3. Vill du ha en slät blåbärssoppa så kan du mixa den med stavmixer. 4. Häll upp och förvara i kylen. Den håller cirka en vecka. Har du testat blåbärssoppa med vaniljglass och mandelbiskvier någon gång? Så gott!! Recept på mandelbiskvier hittar du här: Mandelbiskvier