Här är ett riktigt bra och enkelt recept på chokladbollar! Jag tycker chokladbollar ska vara rullade i pärlsocker och inget annat :) De blir liksom inte riktigt en chokladboll annars, eller vad tycker du? Vill du göra dina chokladbollar glutenfria så är det bara att använda rent havre som man oftast hittar på glutenfria hyllan. Vill du ha massor av fler tips på goda chokladbollar och variationer så hittar du alla mina recept här: Chokladbollar Chokladbollar, 20 st 200 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 8 dl havregryn 0,5 dl espresso eller starkt kaffe Dekoration: Pärlsocker Gör så här: 1. Vispa samman smör, strösocker, kakao och vaniljsocker. 2. Tillsätt havregryn och häll på kaffet. Blanda väl och låt stå 10 minuter. 3. Forma runda bollar och rulla dem i pärlsocker. 4. Lägg i kylen ca 30 minuter tills de stelnat lite. Jag tycker det blir bäst när man rör ihop allt innan man har i havregrynen så att det blir välblandat. Kaffet har jag på havregrynen i bunken för att mjuka upp dem lite. Sen låter jag chokladbollssmeten stå och svälla lite innan jag rullar. Det här receptet har lite mindre havregryn än andra recept, jag tycker att de här blev helt perfekta! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika