Idag testade jag något riktigt smarrigt – Chokladgranola! Så himla gott med chokladmüsli till frukost. Jag gjorde receptet väldigt enkelt, men det går såklart bra att addera nötter, fröer och bär precis så som man vill. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Chokladgranola 1,5 dl vatten 0,5 dl honung eller lönnsirap 0,5 dl naturell olja 0,5 dl kakao 12 dl havregryn, råggryn eller sportgryn (sportgryn är 50/50 havre och råg) 2 dl kokosflakes Gör så här: 1. Sätt ugnen till 150 grader. 2. Blanda vatten, honung, olja och kakao i en kastrull och låt koka upp under omrörning. 3. Lägg grynen i en bunke och häll över den heta vätskan och rör om tills allt är välblandat. 4. Sprid ut blandningen jämnt på en plåt med bakplåtspapper och rosta granolan i 40-50 minuter mitt i ugnen, rör om ett par gånger under tiden. 5. Låt svalna och blanda sedan i kokosflakes. Jag älskar granola, här är ett annat recept med mycket nötter och fröer! Hemgjord granola