Afternoon tea, scones och clotted cream - det blir väl inte mer brittiskt än så! Äntligen har jag testat och kommit fram till ett recept som fungerar. Dock ska man inte ha bråttom, för det tar 24 timmar innan den är klar! Clotted cream smakar som en blandning mellan smör och vispgrädde och är härligt krämigt. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks FikaClotted cream, 4-6 portioner5 dl 40% vispgräddeGör så här: 1. Sätt ugnen på 80 grader. 2. Häll grädden i botten av en form på ca 15x25 cm. 3. Ställ formen mitt i ugnen och baka i 12 timmar (Du läste rätt, 12 timmar! Helt galet)4. Ta ut formen försiktigt utan att röra eller blanda om grädden, det har fprmats som ett smörtäcke ovanpå. Plasta formen och ställ i kylen i 12 timmar. 5. Nu är den reda att bres på dina scones! Den håller ca 4-5 dagar i kylskåp. Det finns också en annan variant där man ska ställa grädden i en bunke över vattenbad som sjuder, jag testade det men lyckades inte få till det på det sättet. Sen behöver du såklart scones till din clotted cream, recept på det hittar du här: Scones