Att göra hemgjord färskost är verkligen plättlätt. Det här har jag gjort sedan jag gick på restaurangskolan för massor av år sedan. Det är enkelt, och blir så gott. Jag smaksatte min hemgjorda färskost med gräslök, det är det jag tycker är allra godast, men du kan smaksätta den med ramslök, rödlök, vitlök, eller varför inte lite chili, lime eller mssor av goda örter. Du kan även använda färskosten till att baka med till vilket recept som helst som innehåller färskost. Jag gjorde min färskost ekologisk, det var bara att välja ekologisk filmjölk och ekologisk gräddfil :) Hemgjord Färskost 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Gör så här: 1. Blanda filmjölk och gräddfil i en kastrull och värm till 45 grader. Häll massan i ett filter eller i en silduk. Det går bra med en vanlig kökshandduk. Jag använde kökshandduk i ett durkslag jag satt i en bunke. 2. Låt vasslen rinna av i kylskåp över natten. 3. Smaksätt efter egen tycke och smak! Det är alltid extra kul när man gör något själv från grunden, jag tycker alltid det smakar bättre! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Lycka till och lämna gärna en kommentar med vad du smaksatte din med!