Jag älskar att göra hemgjord granola och müsli! Då kan man blanda i exakt det man gillar och jag gillar att rosta granolan i ugnen tills den får rejält med färg, då smakar allt extra gott! Den här är även väldigt enkel att göra glutenfri, använd bara glutenfria havregryn. Jag blandar i mycket olika nötter och fröer, men det går jättebra att byta ut eller bara använda ett av fröerna om man vill. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hemgjord granola 8 dl havregryn 2 dl kokoschips eller kokosflingor 1 dl pumpakärnor 2 dl grovhackade nötter 1 dl sesamfrön 1 dl solrosfrön 1 tsk kanel eller kardemumma om man vill 0,5 dl vatten 1 dl kokosolja eller naturell matolja 1 dl flytande honung Gör så här: 1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. 2. Blanda alla torra ingredienser. 3. Blanda samman vatten, olja och honung och fördela över hela blandningen. 4. Fördela blandningen jämnt över hela plåten. 5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Rör om då och då. Om du som jag vill ha lite mer färg så kan du höja till 175 grader mot slutet av tiden. Rör om lite oftare då bara, det blir färg snabbt! 6. Låt granolan svalna. Förvara granolan i en glas- eller plåtburk i skafferiet. Vill du ha fler tips till frukost så har jag massor av recept här: Frukost