Nu har jag äntligen testat att göra hemgjord havremjölk! För ett tag sedan testade jag att göra egen mandelmjölk och efter det ville jag även testa havremjölk. På riktigt så går det inte ens att jämföra med de produkter man köper. Havremjölken smakar verkligen härligt att havre och mandelmjölken blev så otroligt god att man inte kunde sluta dricka den. Havremjölken är även superenkel att göra glutenfri, använd bara glutenfria havregryn. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hemgjord havremjölk, 1 liter 1 liter vatten 3 dl havregryn 2 msk kokosolja 1 krm salt Gör så här: 1. Blanda vatten och havregryn i en mixerkanna. Smält kokosoljan och blanda ner tillsammans med saltet. 2. Mixa på hög hastighet ett par minuter så att man verkligen krossar havregrynen. 3. Sila av vätskan i en finmaskig sil. Vill man ha den väldigt slät kan man använda en saftsil, men jag använde en vanlig sil. 4. Förvara i kylen och den är hållbar cirka 3-4 dagar. Gillar du det här receptet så måste du testa mandelmjölken också, receptet hittar du här: Mandelmjölk Det är så roligt och framförallt gott att göra saker från grunden själv och man vet precis vad man stoppar i sig för något.