Jag älskar verkligen att göra saker från grunden, det känns bara mer äkta på något sätt och så vet man att man precis vad man stoppar i sig. Idag testade jag att göra egen marsipan! Det här blev lätt den godaste marsipanen jag någonsin testat. Vanlig marsipan innehåller 20-30 % mandel, min innehåller närmare 50 % :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hemgjord marsipan, 400 g 200 g sötmandel 200 g florsocker 1 äggvita 1-2 droppar bittermandelarom (valfritt) Gör så här: 1. Skålla och skala mandeln, låt den sedan torka ordentligt på hushållspapper så att inget vatten är kvar. 2. Mixa till ett riktigt fint pulver. Tillsätt florsocker och bittermandelarom och mixa lite till. 3. Tillsätt lite äggvita i taget och mixa, känn med fingrarna och tryck ihop smulorna för att se att de börjar gå ihop sig. Här hade jag ut allt på bakbänken och knådade ihop allt. Man vill inte ha för mycket äggvita så att den blir för lös. 4. Nu är den klar att användas. Vill du färga så rekommenderar jag pastafärg som är mer koncentrerad än karamellfärg. 5. Marsipanen håller cirka en vecka i kylskåp.