Att göra sin egen Nutella är superenkelt och så gott! Jag älskar att använda det när jag bakar eller bara som lyxigt pålägg på smörgåsen. Längre ner i inlägget hittar du massor av tips på vad du kan baka med din hemgjorda Nutella. Hemgjord Nutella 200 g hasselnötter 50 g mörk choklad 0,5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Lägg hasselnötterna i en ugnsform och rosta mitt i ugnen i 10-15 minuter. Skaka formen ett par gånger under tiden och ha lite koll på nötterna så att de inte bränns. När skalet börjat spricka upp på nötterna och du känner doften av rostade nötter så är de klara. 3. Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga för att få bort så mycket skal som möjligt. 4. Lägg nötterna i en mixer och mixa tills det blir ett smör. 5. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Tillsätt det i hasselnötssmöret tillsammans med florsocker och vaniljsocker. 6. Mixa till en slät massa och tappa upp på en väl rengjord burk. Här kommer lite recept på vad du kan göra med din hemgjorda Nutella. Himmelskt god Nutellarulltårta! Vem har inte minnen från: Crêpes med Nutella Läckra små munkar med Nutella! Krämig Nutelladipp som man kan dippa frukt, eller ha som fyllning till tårta! Sist men inte minst, dammsugare med chokladbollsfyllning med Nutella, himmelskt!!