Hemgjorda krutonger är verkligen så mycket godare än köpta. Jag tycker ofta krutonger som man får på sallad är otroligt hårda och inte speciellt goda. Det beror såklart vilket bröd man gör på, men om man gör på t.ex ljus formfranska så blir de spröda och en riktig hit på salladen! Det är perfekt att göra på dagsgammalt bröd eller om man skär bort kanter på t.ex en räkbakelse. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hemgjorda krutonger 4 skivor formfranska eller annat bröd 50 g smör Ev. lite örter så som oregano, basilika eller timjan Gör så här: 1. Sätt ugnen på 125 grader. Skär brödet i små tärningar. 2. Smält smöret i en stekpanna och stek tärningarna på medelbärme tills de fått fin färg. Strö över lite örter om du vill. 3. Sprid ut krutongerna på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen 30-45 minuter. Känn så att de är helt uttorkade. 4. Ät direkt, eller förvara på torrt ställe. De här passar utmärkt till en Ceasarsallad! Receptet på det hittar du här: Ceasarsallad