Du vet att man brukar säga att man ska akta att vispa så att grädden blir till smör, idag var målet att precis göra så! Jag hade lite för mycket grädde hemma så jag gjorde lite eget smör som jag smaksatte med flingsalt. Hur enkelt som helst och supergott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hemgjort smör 5 dl vispgrädde flingsalt Gör så här: 1. Häll grädden i en bunke och vispa, vispa, vispa ända tills det ser ut som på sista bilden här nedan. 2. Samla ihop smörklumparna och tvätta ur kärnmjölken i iskallt vatten. Kärnmjölken som finns kvar i bunken går utmärkt att baka t.ex bröd på. 3. När du tvättat smöret i kallt vatten, smaksätt med flingsalt efter smak. Jag gillar rätt mycket salt. 4. Förvara i kylen. Hållbarheten varierar, minst en vecka och upp till en månad. Tvätta smöret noga så håller det längre. Det är verkligen superkul att göra smör själv och du kan ju även smaksätta med kryddor, örter och vitlök.