Jag har en hel lista med saker som jag vill testa och idag kom jag fram till hemgjort strössel! Det är verkligen busenkelt och du kan variera med olika smaker och färger precis som du vill! Jag gjorde mitt hemgjorda strössel med vanilj och det blev sååå gott! Grundreceptet på strössel är på ett ungefär likadant som kristyr som man dekorerar pepparkakshus med. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hemgjort strössel 5 dl florsocker 1 äggvita 1 msk vatten 1 tsk vaniljessans Valfri karamell eller pastafärg. Gör så här: 1. Mät upp florsocker i en bunke. Tillsätt äggvita, vatten och 1 tsk essens, du kan välja vilken som helst. 2. Vispa ordentligt med elvisp tills det blivit en slät och krämig kistyr. Den ska vara lite tjock inte för lös. 3. Jag delade upp massan i fyra olika skålar och färgade med pastafärg. 4. Fyll en spritspåse men en liten smal rund tyll, eller en sådan med många små runda (se bild nedan) så går det lite snabbare. 5. Sprita ut smala strängar på smör eller bakplåtspapper och låt torka i rumstemperatur 4-6 timmar eller över natten tills den är riktigt hård. 6. Jag tänkte skära med en kniv, men enklast var faktiskt att knögla ihop papperet ordentligt så blev det alldeles lagom bitar. 7. Förvara i burkar med lock och det håller i princip hur länge som helst :) Tyllen jag använde var med i ett set jag köpte, försökte googla upp en likadan som man kan köpa styck och hittade en med tre små hål här: Tyll med tre hål. Det finns även en här med fyra hål: Strösseltyll