I höstas började jag titta på Mandelmanns, jag hade totalt missat det programmet!! Jag blev så inspirerad av ett av avsnitten där de la in djungelgurka. Små söta minigurkor som är supergoda precis som de är i en sallad, eller som här har jag lagt in dem i en lag med ingefära och dill. De är verkligen lättodlade, men jag hade lite otur och flera av plantorna blåste ner när jag var bortrest, men det blev i alla fall en burk med de små godbitarna, resten hade jag till sallad. Inlagd Djungelgurka cirka 3 dl djungelgurkor 0,5 dl ättika 1 dl strösocker 1,5 dl vatten 1 msk salt 5 cm skalad och skivad ingefära 3 krondillskronor Gör så här: 1. Skölj gurkorna. 2. Blanda ättika, socker, vatten och salt i en kastrull. Värm upp tills det är riktigt hett utan att koka och sockret och saltet har löst upp sig. 3. Varva gurkor, ingefära och krondill i en ren burk, häll över den heta lagen. Låt svalna något sätt sedan på lock och ställ i kylen. 4. Låt stå cirka 2 veckor sedan är det dags att smaka! Gurkorna krymper något när de ligger i lagen. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!