Det här receptet på lemoncurd är det jag alltid använder. Har du testat att göra lemoncurd som inte satt sig och bara blivit en citronsås? Man blir ju så frustrerad då, även fast man gjort allt rätt. I det här receptet använder jag majsstärkelse vilket gör att det blir lyckat varje gång! Perfekt lemoncurd till tårtor där man inte vill ha för lös fyllning. Jag använd bara ekologiska citroner när jag gör lemoncurd då jag använder mycket av skalet. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Lemoncurd, cirka 3 dl 3 st ekologiska citroner 1,5 dl strösocker 1 msk majsstärkelse (maizena) 2 ägg 50 g smör Gör så här: 1. Riv skalet av citronerna i en kastrull, endast det yttersta. Pressa i saften av citronerna och låt koka upp 1 minuter. Sila bort skalen så att inte lemoncurden blir bitter i smaken. 2. Blanda i socker, majsstärkelse och ägg och vispa samman. Ställ på plattan och låt sjuda 1-2 minuter under omrörning till en tjock kräm. 3. Ta av från plattan och rör i smöret. 4. Tappa upp på en väl rengjord burk och förvara i kylen. Med lemoncurden kan du bland annat göra denna: Marängtårta med chokladmousse och lemoncurd