Har du testat att göra rosa äppelmos? Det är verkligen plättlätt! Det bästa är att man använder hela äpplet istället för att skala dem. På det sättet blir det mindre svinn och du spar tid. Perfekt att göra med äpplen från trädgården som man vet inte är besprutade. Jag gör min äppelmos med enbart äpple och lite socker och så gör jag lite i taget istället, eller fryser in. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Rosa äppelmos 1 kg röda äpplen, ju rödare desto mer rosa äppelmos 0,5 dl vatten 0,5 dl strösocker Gör så här: 1. Skölj äpplena noga. Skär i mindre bitar och skär bort kärnhuset. 2. Lägg i en stor kastrull med lock och tillsätt vatten och socker. Låt koka under lock och rör om då och då. Äpplena ska bli riktigt mjuka. 3. Mixa de kokta äpplen med mixerstav eller mixer. Om du vill ha en slät mos kan passera mosen genom en sil för att få bort små bitar av skal. Äppelmoset håller 1-2 veckor i kylen, och den går utmärkt att frysa. Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina äpplen så hittar du massor av recept här: Baka med äpplen Hoppas du testar det rosa äppelmoset, det är så gott!