För några år sedan när jag testade rostad mandelmassa för första gången så kan jag inte göra semlor utan den, det är liksom bara för gott! Det blir en extra lyxig semla och den rostade mandelmassan i sig kan jag verkligen äta direkt med sked! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Sist när jag gjorde rostad mandelmassa var det till dessa: Semmelmuffins Rostad mandelmassa, lagom till ca 24 semlor 200 g sötmandel 200 g florsocker 2 äggvitor Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Sprid ut mandeln på en plåt eller ugnssäker form och rosta i cirka 10 minuter tills det börjar dofta ljuvligt av rostade nötter. 3. Låt dem svalna lite. 4. Mixa nötterna fint i en köksassistent. Tillsätt florsockret och mixa samman. 5. Tillsätt äggvitorna och mixa till en krämig mandelmassa. 6. Mandelmassan håller upp till en vecka i kylen, men den går utmärkt att frysa också. Vill du ha fler recept på smarriga semlor du kan fylla med rostad mandelmassa så har jag samlat massor av olika här: Semlor