Idag testade jag något nytt för mig, ugnsbakad gröt. Det här blev ju så otroligt gott och enkelt att göra! Ett roligt recept att variera din frukost med! Gröten går utmärkt att variera med olika gryner, mandelmjölk och göra glutenfri med glutenfria havregryn. Vill du byta ut ägget så kan man ha i en halv mosad banan istället. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Ugnsbakad gröt, 1 portion 1 dl havregryn 1 dl mjölk (Här kan man använda mandelmjölk om man vill göra den laktosfri) 1 ägg 1 nypa salt Man kan blanda i t.ex vaniljpulver, kanel, kardemumma eller någon annan krydda man gillar för att få mer smak. Topping: 0,5 dl hallon och blåbär, eller vilken frukt och bär som man har hemma. Frysta bär går utmärkt att använda. + Lite kanel Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda havregryn, mjölk, ägg och en nypa salt i en bunke. Fyll en lagom stor form och baka mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills gröten fått fin färg och känns fast. 3. Toppa med lite kanel och njut! Vill du ha mer inspiration till frukost så hittar du massor av recept här: Frukost