Annons

Fredriks löparkaka

Nu i veckan fick jag besök av Sverigespringer.se. De kom och hälsade på mig och Lovis när vi var ute och sprang, och jag passade även på att bjuda på en riktigt smarrig löparkaka 🙂 Just nu när många lopp blir inställda har de ordnat ett lopp varje söndag i april där man springer där man är. Alla kan vara med, det kostar inget och man kan vinna fin-fina priser! Läs mer om loppet här: Länge leve loppet!

Annons

Längre ner i inlägget kan du se både ett klipp när jag gör de här supersmarriga kakorna och ett klipp när jag och Lovis är ute och mysjoggar i Hofors.

Jag skulle springa Stockholm Marathon nu i maj, men det är framflyttat till september så då hakar jag på och springer lopp på söndagar. Perfekt motivation att komma ut och röra sig! Förra veckan blev det 10 km och idag ska jag springa 5 km. Sen kan man se allas tider och jämföra på jogg.se.

Annons

Fredriks löparkaka, cirka 30 bitar

1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
5 dl havregryn
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
2 tsk nymalen kardemumma

Gör så här:
1. Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull. Låt koka upp till 120-122 grader till färgen blir bärstensfärgad.
2. Blanda ner havregryn, pumpafrön, solrosfrön och kardemumma och och blanda om tills välblandat.
3. Klä en liten form med bakplåtspapper och fyll med kakan och tryck till lite så att det blir jämnt. till så det blir platt.
4. Låt kallna helt och skär upp i rutor.

Här kan du se ett klipp när jag gör dessa supergoda kakor!

Annons

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar