Ägg á la Skanör - det här är något Emil har tjatat på mig att jag ska göra i flera år, och jag har prompt vägrat haha. Men vet du, det var faktiskt riktigt got! Lite som torsk i äggsås, fast med skinka, men ändå inte alls :) En rätt som måste testas helt enkelt! Receptet hittade jag här: Sunnebloggen och om jag förstår saken rätt så var det här en vanlig skolrätt i Floby där Emil kommer ifrån, jag hade aldrig hört talas om den. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Ägg á la Skanör, 6 portioner50 g smör50 g vetemjöl8 dl mjölk15-18 kokta potatisar400 g rökt strimlad skinka eller kassler8 kokta ägg, skivade1 knippe PersiljaGör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjöl och rör till en redning. 2. Tillsätt lite mjölk i taget och låt sjuda 2-3 minuter, smaka av med salt och peppar. 3. Tärna potatisen i stora tärningar ca 3x3 cm, lägg ett lager i en ugnsfast form. Fördela hälften av skinkan och hälften ägg ovanpå potatisen. Emil sa att jag gjorde större bitar än vad de hade i skolan, så känn dig fri att göra som du vill :)4. Häll över såsen, jämnt fördelat så det täcker allt. Strö över resten av skinkan. 5. Grädda mitt i ugnen 200 grader i 15 minuter. Potatisen skall vara varm och lådan ska ha fått lite färg. 6. Garnera med resten av äggen och hackad persilja. Servera gärna med en god sallad till. TIPS: Vill du göra den glutenfri? Blanda smöret och mjölken i en kastrull och låt koka upp, red med maizenaredning tills den är lagom krämig. Ca 0,5 dl hade jag i. Gillar du också nostalgimat från skoltiden? Kolla in denna: Köttfärssoppa