Jag har testat, läst och smakat mycket för att komma fram till den här supergoda pizzadegen! Jag har testat att jäsa kort tid, långjäst och en mittemellan-lång jäsning för att man ska kunna välja själv! Det blir hur som helst en riktigt god botten som förhöjer pizzaupplevelsen! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Bästa Pizzadegen, 4 pizzor 25 g jäst 3,5 dl vatten 0,5 dl olivolja 2 dl durumvetemjöl 6,5 dl vetemjöl special 1 tsk salt Jästid: Snabb - Ljumma vattnet till 37 grader och låt jäsa 30-40 minuter. Mellan - Använd kallt vatten och låt jäsa 1,5-2 timmar Långjäst - Kallt vatten och låt degen jäsa i kylen över natten. Gör så här: 1. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i 10 minuter i maskin. 2. Låt jäsa så långe som du bestämt. 3. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord, jag använder durumvetemjöl när jag bakar ut degen. 4. Dela i fyra lika stora delar utan att knåda degen. Kavla eller dra ut degen till lagom storlek. 5. Ha på fyllning. Jag använde bara tomatsås och mozzarella och toppade med färsk basilika på denna. MUMS! 6. Baka pizzan på 250 grader, gärna varmluft. Har du en baksten så använd den, annars kan du använda en het plåt så att pizzan får mycket värme underifrån och blir färdigbakad. Här kan du se en video när jag bakar denna: [embed]https://youtu.be/I7M1Tt2P5xM[/embed] Bästa pizzan blir den som man gör med händerna tycker jag. Jag vill ha en lite tjockare kant runtom, jag är en sådan där som ÄLSKAR kanter! Vill du ha en ännu snabbare pizza så hittar du recept på det här: Snabb pizza