En riktig favorit är biff stroganoff som fått koka länge så att köttet blir sådär härligt mört och gott. Riktig comfort food. Jag brukar servera denna med ris, men det gör man som man vill och det går bra med pasta eller potatis också. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Biff stroganoff, 4 portioner2 gula lökar2 vitlöksklyftorca 700 g nötbog, grytstek, fransyska eller grytbitarsalt och peppar0,5 dl tomatpuré2 tsk paprikapulver1 msk dijonsenap1 tsk torkad timjan1 l vatten2 msk kalv eller oxfond, eller 2 köttbuljongtärningar2 dl crème fraiche+ smör till stekningGör så här:1. Skala och skiva lök och vitlök. Skär köttet i strimlor.2. Bryn köttet i omgångar i smör så att det får ordentligt med färg, salta och peppra. Jag brukar använda en stekpanna och sen lägga över i en gryta. 3. Stek lök och vitlök mjuk i lite smör, mot slutet ha i tomatpurén och låt steka med i en minut. Lägg över allt i i grytan. 4. Ha i lite av vattnet i stekpannan och stek ur alla goda smaker och ha i grytan. 5. Rör ner paprikapulver, dijonsenap och timjan i grytan. Tillsätt vatten och fond och koka utan lock 1-1 1/2 timme eller tills köttet är riktigt mört. 6. Blanda ner crème fraiche och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, potatis eller pasta. Gillar du detta så kolla in den här snabbare varianten: Kassler stroganoff