Är du trött på pasta, potatis och ris? Då är detta svaret! Underbart gott Blomkålsris med lite extra grönsaker för både färg och smak. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Blomkålsris, 4 portioner 1 blomlålshuvud 1 röd paprika 1 morot 1 röd lök + salt och peppar. Gör så här: 1. Skär av blasten från blomkålshuvudet och skölj blomkålen. Skär i mindre delar. 2. Skala moroten, skölj och skär ut kärnhuset ur paprikan. Skala löken. 3. Riv alla ingredienser grovt, gärna om du har en hushållsassistent så går det blixtsnabbt, men vi körde för hand som också går bra. 4. Fräs allt i lite olja i en stekpanna tills det är mjukt men fortfarande lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar. Detta fungerar bra som tillbehör till allt som du skulle servera ris till. Det tar lite tid att riva för hand, men det går! Gillar du också blomkål så måste du testa att helbaka en, det är så gott! Kolla in receptet här: Helbakad blomkål