En klassisk bondomelett är en perfekt lunch som går relativt snabbt att göra! Perfekt när du har lite kokt kall potatis kvar från någon annan måltid. Jag gör min med stekfläsk, men det går utmärkt at utesluta det eller kanske några skivor bacon. Jag älskar omelett till lunch, ibland gör jag bara en omelett med lite stekt lök och ett par skivor ost, men när det finns kokt kall potatis så vill jag alltid göra bondomelett :) Vill du ha fler lunch och middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks Mat Bondomelett, 2 portioner 3 kokta potatisar 200 g stekfläsk 1 gul lök 6 ägg 0,5 dl mjölk 2 krm salt 1 krm svartpeppar Lite hackad färsk persilja  Gör så här: 1. Tärna potatisen och sidfläsket i ca 1 cm stora bitar, skala och hacka löken fint. 2. Fräs potatis, sidfläsk och lök i smör i en stekpanna 4-5 min tills de får lite färg. 3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar, häll ner i stekpannan. Rör försiktigt ett par gånger tills smeten börjar stanna. 4. Avsluta med att strö över persilja. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika