Lättlagad mat som den här broccoligratängen är ju bara bäst! Den här äter vi precis som den är med lite sallad till, men man kan även servera den som tillbehör till kanske en bit lax. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Broccoligratäng, 4 portioner 2 buketter broccoli (ca 500 g totalt) 1/2 paket cocktailtomater 3 ägg 2 dl creme fraiche (Lätt eller vanlig spelar ingen roll) 1 dl mjölk 2 dl riven ost salt och svartpeppar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Koka upp vatten i en kastrull, salta lite lätt. Dela broccolin i bitar och koka den 2 minuter så att den blir lite mjuk men fortfarande inte genomkokt. Sila av vattnet och fördela broccolin i en form på cirka 20x30 cm. 3. Skölj och dela tomaterna och lägg i formen. (Jag sparade några och la på sist för att få lite färg på gratängen) 4. Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, ost, salt och peppar. 5. Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 min tills den gått fin färg. Broccoli har ju en så fantastisk färg så man blir ju glad bara man ser den! Vill du ha fler middagstips så hittar du massor av mina recept här: Fredriks middagstips