Värmande soppor är alltid lika gott! Här är en broccolisoppa som jag lyxade till med hallomispett! Jag varvade spetten med både krutonger och halloumi, de blev såååå goda! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Broccolisoppa med halloumispett, 4 portioner 500 g färsk broccoli 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 liter vatten 3 msk grönsaksfond, eller 2 grönsaksbuljongtärningar 1 tsk paprikapulver 1 tsk torkad oregano svartpeppar salt 1 msk olja till stekning + ev. lite maizenaredning Vid servering: Rostade sesamfrön 200 g halloumi valfritt bröd + Persillade Gör så här: 1. Skölj och skär broccolin i mindre bitar. Använd både stam och blommor. 2. Hacka den gula löken och vitlöken. 3. Stek lök och vitlök mjuk i olja i en rymlig kastrull. 4. Tillsätt broccolin och låt den fräsa med ett par minuter. 5. Häll på vatten och buljong/fond, tillsätt paprikapulver och oregano och låt sjuda under lock 10-15 minuter tills broccolin är mjuk. 6. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och peppar. 7. Vill du ha en lite tjockare soppa kan du reda den med lite maizenaredning. 8. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. 9. Skär brödet och halloumin i lika stora delar. Stek bröden i lite olja och strö över persillade. 10. Stek halloumin i lite olja tills den får fin färg. Varva bröd och halloumi på spett och servera till soppan som du toppar med rostade sesamfrön och lite extra paprikapulver. Vill du ha fler goda middagstips? Kika då in här: Fredriks middagstips