Brunkål är verkligen supergott, ganska klassiskt till julbordet men det är ju supergott som tillbehör när som helst tycker jag! Det är ju inge specifika julsmaker utan bara väldigt gott kål! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Brunkål, 4 stora portioner, eller lagom till julbord för ca 101 kg vitkål2 dl vatten1 msk grönsaksfond eller 1 grönsaksbuljongtärning2 msk mörk sirap1 msk soja+ smör till stekningGör så här:1. Ta bort de yttre bladen om de är trista, dela kålen och skär bort stocken. Strimla i önskad storlek, jag gillar lite grövre bitar. 2. Fräs kålen i omgångar i smör, den ska få ordentligt med färg utan att brännas. 3. Lägg i en rymlig gryta, tillsätt vatten, fond, sirap och soja och låt stå och sjuda på svag värme i ca 1 timme. Rör om då och då. 4. Smaka av kålen med lite salt, servera varm. Här hittar du recept på: Rödkål