Det här är verkligen en av mina favoritförrätter, eller som tilltugg innan maten. Bruschetta på riktigt goda tomater med färsk basilika är svårslaget! Enkelt med få ingredienser som bara passar som handen i handsken. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Bruschetta, 4 portioner 4 mogna tomater, eller ett paket cocktailtomater 1/2 kruka basilika 1 msk olivolja salt och nymalen svartpeppar 1 baguette eller ett surdegsbröd olivolja till att steka bröden 2 vitlöksklyftor Gör så här: 1. Finhacka tomaterna och lägg i en skål. 2. Strimla basilikan och vänd ner tillsammans med olivolja och salt och peppar efter smak. Låt blandningen vila medan du förbereder bröden. 3. Skiva brödet. Hetta upp en stekpanna och stek bröden gyllene i lite olivolja. 4. Dela vitlöksklyftorna och gnugga snittytan mot det stekta brödet, det här momentet är viktigt, det är det som sätter den fina smaken och gör en bruschetta just en bruschetta. 5. Fördela tomatblandningen på bröden och servera direkt. Om man vill kan man ju baka egna baguetter, här är ett recept på riktigt enkla baguetter: Baguetter